Tips

Hoe kom je van je vervelende ex af?

Een voor velen herkenbaar probleem is de vasthoudendheid van een ex-partner. Het lijkt soms wel of hij/zij maar niet wil begrijpen dat het over en uit is. Dat er geen toekomst weggelegd is voor jullie samen en dat het boek definitief gesloten is. De truc is om hem dit zo duidelijk te maken dat hij je ook verder met rust laat en jou een eigen leven gunt. Hoe je dit doet? Hieronder een aantal strategieën die je eens kunt proberen om van je vervelende ex af te komen.

Ga het gesprek aan

Uiteraard begrijpen wij ook wel dat je dit liever niet doet. Het is immers toch niet voor niets een gedane zaak tussen jullie twee? Maar op de één of andere manier is dit blijkbaar niet het geval als jouw ex jou maar niet met rust kan laten. De beste manier is om dan toch nog maar eens met hem of haar te gaan praten. Maak in heldere bewoordingen duidelijk dat je niets meer voor hem voelt en dat dit gevoel ook niet meer terug zal komen. Misschien vindt je dit hard en moeilijk, maar je wilt toch ook van die vervelende ex af?

Ook niet via social media

Je bent misschien wel lange tijd samen geweest en hebt lief en leed met elkaar gedeeld. Uiteraard heb je elkaars mobiele telefoonnummer en een appje is dan ook zo gestuurd. Ditzelfde geldt voor Facebook en andere vormen van social media. Hoe hard het ook is, ontvrienden en blokkeren is de enige manier wanneer hij op deze manieren contact met je blijft zoeken.

Schakel hulp in

De kans is groot dat jij en jouw ex een grote gezamenlijke vrienden –en kennissenkring hadden. Wanneer je maar niet van jouw ex af lijkt te kunnen komen kun je ook deze vrienden en kennissen inschakelen. Je kunt hen vertellen wat het geval is en vooral ook wat het met jou doet. Wanneer het echte vrienden van je zijn, zullen zij het voor je opnemen en jouw ex aanspreken op zijn gedrag. De kans is groot dat hij of zij hier gevoelig voor is, omdat hij/zij naast jou ook niet nog eens zijn of haar vrienden wil verliezen.