Do's & Dont's Tips

Hoe te kleden op de eerste date?

Je eerste date komt in zicht. De datum waarop jullie hebben afgesproken komt steeds dichterbij en daarmee neemt de spanning toe. En daarmee ook een stukje onzekerheid, want er zijn genoeg zaken die door jouw hoofd spoken. Wat je gaat doen is uiteraard één van deze vragen en een andere is de grote vraag over wat je aan moet trekken op zo’n eerste date. Geen nood, er zijn een aantal eenvoudige dingen waarmee je rekening moet houden qua kledingstijl.

Passend bij wat jullie gaan doen

Het moet gek lopen als je van tevoren niet weet wat jullie gaan doen. Pas dan ook jouw kleding aan deze activiteit aan. Je hebt er niets aan om heel stijlvol gekleed te gaan als jullie ervoor gekozen hebben om een potje te gaan bowlen en daarna gezellig een hapje te gaan eten of drinken. Gaan jullie op sjiek uit eten, dan is stijlvol juist heel gepast en is casual uit den boze.

Schoon en netjes

Wat je ook aantrekt op jouw eerste date-afspraak, zorg ervoor dat de kleding die je draagt schoon is. Dus geen trui of broek die je al een paar dagen aan hebt gehad. Uiteraard zijn je schoenen of laarzen schoon en, indien nodig, even gepoetst. Laten zien dat je aandacht hebt besteed aan jouw kleding wordt door zowel mannen als vrouwen gezien en gewaardeerd.

Comfortabel

Kies alleen iets uit je garderobe waarin jij je echt prettig in voelt. Laat kleding die misschien heel hip of trendy is, maar die je eigenlijk net niet helemaal lekker zit, in de kast hangen. Jouw date merkt echt wel dat er dan iets is, simpelweg omdat je dit toch op de één of andere manier uitstraalt.

Kleding die bij jou past

Aansluitend op bovenstaande is het qua kleding belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft. In kleding die bij jou past ben je jezelf en leert jouw date jou kennen zoals je echt bent. Waarom kiezen voor bijvoorbeeld laarzen met hele hoge hakken als je er niet eens goed op kunt lopen? Ook qua kleding, en dit geldt uiteraard voor mannen en vrouwen, hoef je je niet anders voor te doen dan je bent.