Eerste date

Dingen die je kan doen op je eerste date

Man with engagement ring proposing his girlfriend in a restaurant

Je eerste date met iemand nadert. Een spannende periode, want vaak ben je hier al dagen van tevoren mee bezig. Je hoofd zit boordevol vragen. Eén van deze vragen is ongetwijfeld de vraag wat je op zo’n eerste date gaat doen. Er zijn zoveel mogelijkheden vandaag de dag, dat je bijna door het bos de bomen niet meer ziet. Het beste is om juist iets te kiezen wat geen druk op jullie legt. De standaard dingen als uit eten gaan, samen iets gaan drinken of samen een filmpje pakken lijken voor de hand liggend, maar met deze activiteiten zijn jullie wel heel erg op elkaar aangewezen. Je kunt dan ook beter kiezen voor iets ludieks of een doe-activiteit. Dit kan niet alleen het ijs breken, maar laat jullie ook samen lachen en praten op een natuurlijke en ontspannen manier.

Een dagje naar het pretpark

Gewoon er lekker een dagje (of dagdeel) er lekker op uit. In een pretpark wordt je vermaakt en ben je van nature iets meer ontspannen. Let er wel op dat je een pretpark kiest dat een groot aanbod van verschillende attracties en bezienswaardigheden biedt. Zou jammer zijn als je voor een park kiest waar je eigenlijk alleen maar in achtbanen kunt en jouw date dit dus net helemaal niet leuk vindt.

Sportief

Vaak kun je wel van tevoren inschatten of jouw date een sportief karakter heeft. Het is dan leuk om hierop in te haken en iets origineels op dit vlak te gaan doen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan vliegeren op het strand (onder begeleiding). Ook samen kanoën kan erg leuk uitpakken, zeker als jij voor een lekkere lunch voor onderweg zorgt.

Taarten bakken

Bij deze suggestie schiet je misschien zelf al in de lach. Precies de bedoeling, want dat je veel plezier zal hebben met jouw date bij een workshop taarten bakken staat vooraf eigenlijk al vast. En na afloop afspreken om bij elkaar een stuk taart te komen eten is dan natuurlijk een inkoppertje.

Zomaar een aantal suggesties. De rode lijn hierin is dat je de spanning bij jullie wegneemt. Zo wordt het minder een date en meer een gezellige dag waarop je elkaar beter leert kennen.