Relatie

Zo bouw je een goede relatie op

A couple in love in the sunset on the beach

Een relatie aangaan is één, een relatie opbouwen en onderhouden, dat is twee. “Alles gaat gewoon van zelf”, dat is in een relatie voor maar heel weinig mensen weggelegd. Een goede relatie heeft aandacht nodig en is soms ook gewoon hard werken. Dit is zeker de moeite waard, want een goede en fijne relatie geeft je ook heel veel terug. Het is de basis van jullie samenzijn en van jullie gezamenlijke toekomst. Wees je hiervan bewust en neem dan ook de tijd om jullie relatie vorm te geven. Maar hoe doe je dit?

Tijd voor elkaar

Vandaag de dag worden we wel eens een beetje geleefd. Er gaat veel tijd en aandacht zitten in ons werk, onze sportbeoefening en in ons sociale netwerk. Maar is er dan nog wel voldoende tijd en aandacht voor elkaar? Samen zijn is meer dan alleen samen wonen, eten en slapen. Quality time is een populaire term, maar wel eentje die belangrijk is. Samen genieten en met elkaar in gesprek blijven… dat is tijd voor elkaar.

Geef elkaar de ruimte

In een relatie hoef je niet altijd alles samen te doen. Het is heel gezond om bijvoorbeeld een eigen sportavond te hebben of om er eens alleen met vrienden of vriendinnen op uit te gaan. Maar elkaar de ruimte geven houdt ook in dat je het niet altijd met elkaar eens hoeft te zijn. Zorg dat er in jouw relatie ruimte is voor een andere mening dan de jouwe en respecteer deze.

Blijf jezelf

Een goede relatie kenmerkt zich door twee mensen die zichzelf kunnen zijn en vooral kunnen blijven. Natuurlijk is het in een relatie geven en nemen, maar het kan nooit zo zijn dat één van beide alleen maar geeft of alleen maar neemt. Hiermee doe je afbreuk aan jezelf en is de relatie gedoemd om stuk te lopen.

Betrouwbaarheid

Uiteraard hoort betrouwbaarheid bij een goede relatie. Dit gaat verder dan niet vreemdgaan. Betrouwbaarheid heeft ook te maken met het nakomen van afspraken, een luisterend oor en vertrouwen. Dit zijn zaken die je zelf in de hand hebt en die jouw relatie kunnen maken of breken. Zorg ervoor dat jij die betrouwbare partner bent en verwacht dit ook van jouw wederhelft.

Seks

In het begin van een relatie leer je elkaar op seksueel gebied goed kennen. Als de seksuele en lichamelijke aantrekkingskracht groot genoeg is zul je met enige regelmaat seks met je partner hebben. Daarbij is het belangrijk om naar elkaar te luisteren en aan te geven wat je wel maar vooral ook niet prettig vindt. Als je al wat langer een relatie hebt zul je waarschijnlijk wat minder seks hebben met je partner. Om je seksleven dan spannend en opwindend te houden kun je diverse dingen proberen zoals andere seksstandjes of een uitgebreid voorspel. Ook zou je kunnen gaan experimenteren met speeltjes. Bestel eens een dildoof vibrator en gebruik deze samen met je partner. Als man kun je bijvoorbeeld een masturbator bestelllen. Het gebruik van seksspeeltjes zal jouw seksleven absoluut verreiken. En je kunt er eindeloos mee experimenteren.