Eerste date

Wat niet te doen op je eerste date

Nog even en dan is het zover, je hebt voor het eerst een afspraak met jouw date. De vraag rijst dan natuurlijk wat je dan gaat doen op je eerste date. Vandaag de dag zijn er legio mogelijkheden, maar of deze allemaal wel zo geschikt zijn is nog maar de vraag. Daarnaast is het van belang om te weten wat je juist moet vermijden op een eerste date. Hieronder vindt je een aantal tips die jou kunnen helpen om jouw eerste date tot een succes te maken.

Kies de juiste locatie

Zeker een eerste date is vooral bedoeld ter kennismaking. Het is dan vanzelfsprekend erg prettig als je elkaar kunt verstaan. Een discotheek, drukke kroeg, megafeest of meer van dit soort gelegenheden zijn nou niet bepaald bevorderend voor het gesprek. Een wat rustiger kroegje of gezellig restaurantje opzoeken is uiteraard een prima alternatief.

Uit eten gaan

Gezellig samen een hapje eten is een prima activiteit voor een eerste date. Let er dan wel op naar welk restaurant je gaat of let op wat je eet. Scherp eten of iets met veel knoflook kan ervoor zorgen dat je niet meer die fijne persoon bent om lekker mee te kletsen. Of kippenvleugeltjes en spareribs een goed idee zijn is aan jou om te beoordelen. Knoeien op een eerste date laat echter wel de verkeerde eerste onvergetelijke indruk achter. Let tenslotte op de hoeveelheid alcohol die je drinkt. Hou je hoofd erbij en voorkom dat je aangeschoten raakt en niet meer vloeiend uit je woorden komt.

Gespreksonderwerpen

Zeker op een eerste date kan het wat zoeken zijn naar gespreksonderwerpen. Dit is niet erg, want die onwennigheid zit aan beide kanten. Begin in elk geval geen verhalen over jouw ex. Niet boeiend en het gevaar is dat je huidige date denkt dat je jouw ex nog helemaal niet vergeten bent. Daarnaast is geld een onderwerp dat je beter kunt vermijden. Waarom al zo de diepte in gaan op een eerste date?  Zorg er ook voor dat je niet negatief praat. Een keertje mopperen over iets mag, maar laat dit niet de hele avond terugkomen. Daten is positief en dus ben jij dat ook.