Online dating

Wat niet te doen op je online datingprofiel

Een datingprofiel aanmaken lijkt soms wel een hogere vorm van wiskunde. Je wil natuurlijk een onvergetelijke indruk achterlaten, maar de grote vraag is hoe je dit dan doet. Zoveel mensen, zoveel meningen en voor je het weet wordt je bedolven onder de goedbedoelde tips. In sommige gevallen is het juist beter om je af te vragen wat je juist niet moet doen in plaats van wat juist wel. Zo ook bij het aanmaken van een online datingprofiel. Neem onderstaande tips dan ook ter harte.

Ik, ik en nog eens ik

In een datingprofiel moet je natuurlijk terug kunnen lezen wie jij bent en wat jou bezig houdt. Doe dit in een vlotte stijl van schrijven waarbij je voorkomt dat je het woordje “ik” teveel gebruikt. Veel gebruik van “ik” kan een heel verkeerd beeld van jou oproepen, waardoor mensen afhaken. En dat is het laatste dat je wilt.

Saai en eentonig

Voorkom dat jouw verhaal een opsomming wordt van feiten en levensgebeurtenissen. Hierdoor kom je al gauw saai en eentonig over. Humor is het toverwoord en kan ook online direct al het ijs breken. Beschrijf een leuke gebeurtenis of, indien je ervan houdt, drijf op een ludieke wijze een klein beetje de spot met jezelf. Succes lijkt dan bijna gegarandeerd.

Voorkom overenthousiasme

Misschien heb je een passie voor een bepaalde sport of vrijetijdsbesteding of (huis)dier. Zeker over vertellen op jouw datingprofiel, maar voorkom dat je meegesleept wordt in jouw eigen enthousiasme. Dit kan er namelijk voor zorgen dat jouw potentiële date afhaakt met de gedachte dat jij toch geen tijd hebt voor haar (of hem). Over deze passie vertellen tijdens jullie eerste date is uiteraard ook veel leuker dan alles al online weggeven.

Een oerdegelijke profielfoto

Bij een datingprofiel hoort een profielfoto. Ga voor iets anders dan zo’n gemaakt plaatje waarbij je er met je meest geperfectioneerde glimlach op staat. Voor je het weet ben je op basis van je foto al weggeklikt. Spontaniteit is hier het toverwoord. Zorg voor bijvoorbeeld voor een foto die ook iets te raden over laat of juist voor een foto die precies weergeeft wie jij bent en waar jij voor staat.