Relatie

Taboe gespreksonderwerpen: wat mag je niet vragen?

Taboe gespreksonderwerpen: wat mag je niet vragen?

Aangezien de gesprekken op een datingsite plaatsvindt tussen twee personen die elkaar nog nooit in het echt hebben gezien kun je het niet over alle onderwerpen hebben. Dit komt doordat je elkaar nog niet kent. Dan zijn niet alle vragen geschikt. Zo kunnen persoonlijke kwesties het beste ontweken worden. Het kan als onbeleefd overkomen als je vragen stelt waar de ander het niet over wil hebben. Als je denkt dat de ander misschien moeite heeft de vraag te beantwoorden dan is het beter de vraag niet te stellen. Het zijn vooral mannen die het vroegtijdig over persoonlijke dingen willen hebben en dan gaat het vaak over seks gerelateerde onderwerpen. Vrouwen zijn er niet van gediend en zien dit als een taboe onderwerp.

Onderwerpen waar je het over kunt hebben
Als je iemand nog niet goed kent dan kan er snel een stilte ontstaan. Dat is niet erg als je er goed mee omgaat. Er wordt altijd getracht een stilte in hetdaten-relatie630 gesprek te vermijden maar dat is helemaal niet nodig. Houdt oogcontact en laat niet merken dat je nies te vertellen hebt. Je kunt het ook proberen te vermijden door bepaalde onderwerpen aan te snijden die altijd gebruikt kunnen worden. Er zijn makkelijke gespreksonderwerpen die in elk gesprek kunnen worden gebruikt. Een onderwerp zoals films of muziek is daar een voorbeeld van. Iedereen heeft daar wat over te vertellen. Met behulp van zo’n makkelijk gespreksonderwerp houdt je het gesprek gaande maar je leert ook de smaak van de ander kennen.

Vragen stellen om iemand te leren kennen
Als je geen vragen stelt dan kom je ook niet veel te weten over de ander. Stel vragen aan de ander om erachter te komen wat de ander leuk vindt en hoe de ander is. Begin bij de basisvragen en ga steeds dieper in op de persoon. Een vraag die het gesprek begint is bijvoorbeeld “Waar woon je?” of “Hoe heet je” als de persoon een nickname gebruikt. Stel vervolgens vragen over het werk, het dagelijks leven en hoe de persoon z’n tijd indeelt. Dit geeft je een goed beeld van wat de persoon doet en of dit bij je past. Vergeet ook niet vragen te stellen over voorgaande relaties zodat je weet of de ander in staat is om een relatie te onderhouden.