Relatie Verliefd

Heb jij de ware al gevonden?

ware liefde

Verliefd zijn is een bijzonder gevoel. Het kan jouw zelfvertrouwen een enorme boost geven en het kan jou het gevoel geven de hele wereld aan te kunnen. Tenminste… als de verliefdheid wederzijds is, want anders roept het uiteraard heel andere gevoelens bij je op. Natuurlijk gaan we uit van het positieve en wordt jouw verliefdheid beantwoordt door degene die jouw hart sneller laat kloppen.

En dan?

In het begin is het vanzelfsprekend dat je dan niets liever wil dan bij hem of haar te zijn. Hand in hand lopen, gezellig kletsen, leuke dingen doen en uiteraard lekker knuffelen zijn dan de gewoonste zaak van de wereld. Het kan allemaal niet op en jouw kostje lijkt gekocht. Maar hoe gaat dat verder? Hoe weet je zeker of je degene hebt gevonden met wie jij jouw leven blijvend wil delen?

Houvast

Als de eerste vlinders in je buik een beetje neergestreken zijn begint de relatie eigenlijk pas echt. Leven op een roze wolk is immers maar tijdelijk. Tenminste, in de meeste gevallen dan. Naarmate de tijd vordert moet blijken of het slechts verliefdheid was of dat er sprake is van een serieuze relatie. Als een relatie langer duurt, dan zal de vriendschap hechter zijn en wordt je naast geliefden ook maatjes van elkaar. Dit geeft jullie houvast en is gebaseerd op het delen van elkaars leven, het nakomen van afspraken en het is fijn om te weten dat je helemaal jezelf kan zijn. Jouw maatje accepteert je zoals je bent.

Vrijlaten

In een goede relatie is er voor jullie beide voldoende ruimte om elkaar vrij te laten. Gewoon “je eigen ding doen”, zonder dat je hier door jouw wederhelft op wordt afgerekend of op wordt gecontroleerd. Af en toe eens goed ruziën is op zich best een aanrader en kan heel verhelderend werken. Samen regelmatig de liefde bedrijven is daarnaast heel goed om jullie band van vertrouwen, geborgenheid en veiligheid te verstevigen en naar elkaar toe te bevestigen

Eigenlijk lijkt het allemaal zo simpel en zo voorspelbaar. In de praktijk loopt het vaak net allemaal iets anders. Maar, nu je dit zo hebt gelezen, kun jij dan hardop zeggen dat je de ware hebt gevonden?