Do's & Dont's Tips

Goede openingszinnen

Tsja… openingszinnen… Een veel besproken onderwerp, waarbij de meningen nogal eens verdeeld zijn. Er zijn mensen die vinden dat je het bewust gebruiken van openingszinnen helemaal niet moet willen. Dit zou namelijk “gemaakt” zijn en in de meeste gevallen stuntelig overkomen. Dit is echter een beetje kort door de bocht, want een goede openingszin kan jou helpen om een gesprek te beginnen en het ijs te breken. En ja, die ene goede openingszin is voor ieder verschillend.

Online openingszinnen

Wanneer je op een datingsite het profiel van iemand hebt gezien is kun je het soms lastig vinden om een eerste berichtje te sturen. Ook voor het sturen van een berichtje of een chat zijn er echter een aantal goede openingszinnen voorhanden. Gebruik deze alleen als ze ook daadwerkelijk bij jou passen. Wanneer je dit niet doet, bestaat het gevaar dat jouw potentiële date afhaakt zodra hij of zij merkt dat deze openingszin helemaal niet aansluit bij de vervolgberichtjes. Een aantal voorbeelden van openingszinnen voor een eerste chat of berichtje zijn:

  • Ondanks dat je op jouw profiel weinig loslaat over jezelf heb je wel mijn aandacht weten te trekken. Ik ben er nog niet precies achter waarom, maar ik ben wel een beetje nieuwsgierig naar je geworden.
  • Wat leuk om te lezen dat je zo begaan bent met… Maakt me heel nieuwsgierig naar wie je bent.

Creatief

Een openingszin, of je die nu in real-life of op het internet gebruikt, is pas een goede als die een beetje origineel is. Je zal dan ook een beetje creatief moeten zijn als je een goede openingszin wilt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld van een aantal bekende openingszinnen een nieuwe maken. Zolang je er maar voor zorgt dat deze zin bij jou past. Wanneer dit niet het geval is, dan kun je elke vorm van verder contact op je buik schrijven.

Humor

Humor is niet iedereen gegeven op een spannend moment als voor een eerste keer contact zoeken met iemand. Gepaste humor (geen platte) in een openingszin kan het ijs doen breken en kan een leuk gesprek op gang brengen. Ook hier geldt dit voor zowel een chat of berichtje als voor op iemand afstappen in een café.