Angst

Zo ga je date-angsten te lijf

Er zijn maar weinig dingen die meer stress oproepen dan een eerste date met iemand. Vaak sta je dagen van tevoren al stijf van de stress. En laten we het dan nog maar niet hebben over het gebrek aan nachtrust dat zo’n eerste date oplevert. Dit is best bijzonder te noemen, want een date met iemand is eigenlijk iets waar je juist heel erg naar uit moet kijken. En hoe kun je dit nu doen als je alleen maar met (ongezonde) spanning in je lijf rond loopt? Lees onderstaande tips eens rustig door en wie weet helpen ze jou om jouw date-angsten te overwinnen.

Ken je zelf

Probeer eens bij jezelf na te gaan waar je nu het meest bang voor bent. Is deze angst terecht en waar komt deze angst vandaan? Het is goed je af te vragen of er manieren zijn om met deze angst om te gaan als deze zich inderdaad voordoet. Iedereen heeft sterke kanten en minder sterke kanten. Ga uit van jezelf en van je sterke “ik”. Zo sta je steviger in je schoenen en krijg je meer zelfvertrouwen.

Maak het niet zwaarder dan het is

Hoe langer en meer je er over na gaat denken, hoe groter jouw angst voor de aankomende date zal worden. Probeer er eens iets luchtiger in te staan. Een date met iemand hebben is niet direct een verbintenis voor het leven aan gaan. Eerst zien of je überhaupt een klik hebt met jouw date en dan zie je wel weer verder.

Stap er positief in

Een grote angst bij daten is de angst dat je afgewezen wordt. Begrijpelijk, want dat is zeker geen prettig gevoel. Als je een date-afspraak al ingaat met deze angst, dan straal je dit ook een beetje uit. Ga deze date positief in met de gedachte gewoon een leuke middag of avond te hebben. Het ergste dat je dan nog kan overkomen is dat jullie nog een klik hebben ook…..

Neem de tijd

Hoe meer je iemand vooraf gaand aan de date hebt gesproken, hoe groter de kans op een succesvolle date. Elkaar gesproken geeft vertrouwen en angst wordt dan omgezet in gezonde spanning.

Rest nog één ding……..heel veel succes met jouw date!!