Tips

Hoe geef je je eerste date een vervolg?

eerste date vervolg geven

De date waar je zo naar hebt uitgekeken zit erop. Je hebt genoten van een leuke eerste ontmoeting en wat jou betreft is er zeker sprake van een bepaalde klik. Je wilt jouw eerste date dan ook graag een vervolg geven, maar dat is misschien wel lastiger dan je had gedacht. Wat moet je juist wel doen en wat kun je toch maar beter achterwege laten? Hier zijn jou best wel een aantal handvatten voor aan te reiken, waardoor jij net dat steuntje in de rug krijgt om jouw eerste date een passend vervolg te geven.

Neem je tijd

Overhaasten is iets wat je zeker niet moet doen. Gun jezelf de tijd om jullie eerste date even op je in te laten werken. Kijk er op terug en maak voor jezelf helder wat er goed ging en wat minder goed ging. Wat was er nu juist zo leuk en gezellig en is dit inderdaad een basis om elkaar nog eens te ontmoeten. Wees eerlijk naar jezelf, want daarmee ben je ook eerlijk naar die ander.

Bellen

Na jullie eerste ontmoeting ben jij echt niet de enige die bezig is met het nadenken hierover. Bel gewoon met jouw date en vraag hoe hij of zij jullie afspraakje heeft ervaren. Ondanks dat je zeker even de tijd moet nemen (zie hierboven) moet je hier ook niet te lang mee wachten. Het is namelijk jezelf onnodig kwellen. Je wil graag weten waar je aan toe bent en de enige manier om dat te krijgen is contact opnemen met die ander. Ga niet zitten wachten tot de ander belt, die tijd heb je immers toch wel gehad?

Een tweede date

Wanneer je echt geïnteresseerd en nieuwsgierig bent naar die ander kun je voorstellen om elkaar nog eens te ontmoeten. Op een tweede date is de spanning van de eerste ontmoeting eraf en zie je vaak meer van die ander en durf jij ook vaak meer van jezelf te laten zien. Helemaal geen verkeerd idee dus, maar wel weer een spannend moment om aan die ander voor te leggen.