Relatie

Iemand een 2e kans geven

Relaties lopen helaas met de regelmaat van de klok stuk. Dit doet altijd veel pijn en levert veel verdriet op. Het als goede vrienden uit elkaar gaan klinkt vaak mooi, maar de praktijk is vaak wel anders. Degene die de ander mist wil nog weleens proberen een tweede kans te krijgen. Moet je dit wel of niet willen? Heeft diegene een tweede kans überhaupt wel verdiend? Ga in elk geval niet over één nacht ijs en denk goed na over wat je hierin beslist.

Oorzaken

Het is goed om nog eens na te gaan waarom of waardoor jullie relatie is stukgelopen. Misschien is jouw ex vreemdgegaan. Kun en wil je hem of haar dit vergeven? Een andere oorzaak kan zijn dat jouw ex jou enorm heeft gekwetst en beledigd. Hierdoor kan jouw zelfvertrouwen een enorme deuk hebben opgelopen. Kun je dit handelen in het geval het nog eens voor zou komen? Ook een grote fout van jouw ex kan ervoor gezorgd hebben dat het einde oefening is geworden. Denk maar eens aan een fout die grote financiële consequenties heeft gehad voor jou.

Vertrouwen

Naast wederzijds respect en liefde is vertrouwen één van de andere pijlers van een relatie. Wanneer vertrouwen eenmaal is beschaamd is dit erg lastig te herstellen. Wanneer jouw ex je om een tweede kans vraagt, ben jij dan degene die hem nog kan en durft te vertrouwen? Het gaat hierbij niet alleen om het vertrouwen in die ander, maar ook om de vraag of je erop kan vertrouwen dat hetgeen gebeurd is niet nog eens voor zal komen.

Liefde

Al even genoemd, maar wat als de liefde er gewoon niet meer is? Als je merkt dat de liefde er niet meer is (en ook niet meer terug zal komen), dan is het naar jullie beide toe niet eerlijk om iemand een tweede kans te geven. Wees hier eerlijk en duidelijk in, hoe moeilijk dit misschien ook is.

Jij

Er is maar één iemand die kan beslissen of iemand een tweede kans krijgt of verdiend en dat ben jij. Soms mag je egoïstisch zijn en dit is een moment om dat even te zijn. Neem de tijd om te kijken of er nog wel of niet iets is tussen jullie. Wie weet……