Verschillen

10 verschillen tussen mannen en vrouwen

verschillen tussen mannen en vrouwen

Ondanks dat mannen en vrouwen natuurlijk best veel raakvlakken hebben, zijn er ook de nodige verschillen. Goed om te weten wat nu precies die verschillen zijn, want met deze kennis op zak kan jouw eerste date net iets makkelijker en beter verlopen.

1) Luisteren

Vrouwen kunnen goed luisteren en van mannen wordt gezegd dat ze alleen graag horen wat ze horen willen.

2) Emoties

Vrouwen zijn emotioneel en durven hun emoties ook te tonen. Een man mag niet huilen, want dat is juist een teken van zwakte.

3) Direct en indirect

Vrouwen verpakken de boodschap en mannen pakken de signalen niet op. Mannen echter zijn direct, wat nogal eens hard en te direct kan overkomen bij vrouwen.

4) Romantiek

Mannen zijn maar op één ding uit en dat is seks. Vrouwen willen knuffelen, aandacht en vooral ook romantiek.

5) Oplossingsgericht

Mannen gaan problemen graag snel te lijf. Liever niet hierover praten, maar oplossen, want dan is het probleem weg. Vrouwen echter willen graag praten over problemen. Als dit voldoende is gebeurd, dan gaan ze aan een oplossing denken.

6) Kaarten en plattegronden

Mannen hebben gevoel voor richting en weten waar ze zijn, waar ze naar toe moeten en hoe ze hier moeten komen. Vrouwen hebben dit niet en kaartlezen behoort niet tot hun hobby’s.

7) Overdrijven

Zowel mannen als vrouwen overdrijven. Waar mannen dit doen over feitelijkheden, doen vrouwen dit juist over emoties en dergelijke.

8) Bindingsangst

Vrouwen hechten zich sneller aan iemand en gaan sneller een (vaste) relatie aan. Mannen zijn hier afwachtend in en zijn bang om hun vrijheid te verliezen.

9) Hulp vragen

Waar hulp vragen voor vrouwen de gewoonste zaak van de wereld is, is dit voor mannen not done en een teken van zwakte.

10) Pijn

Vrouwen weten beter om te gaan met pijn dan mannen. Niet klagen en tanden op elkaar waar mannen juist klagen en jammeren.

 

Zwart-wit

Deze verschillen zijn wel heel zwart-wit neergezet en soms een beetje cliché. Toch bevatten ze wel degelijk een kern van waarheid. Ga je dus binnenkort op date met iemand, dan is het goed om deze verschillen te kennen. Wederzijds begrip maakt jullie ontmoeting een stuk aangenamer en gezelliger.