Online dating

Wat is een goede profielfoto?

Je hebt de keuze gemaakt om een profiel aan te maken op een datingsite. Misschien is dit best wel een grote stap voor je geweest. Je hebt goed nagedacht wat je van jezelf wil vertellen en hebt dan ook een pakkende en origineel verhaal op jouw datingprofiel geplaatst. Hoe leuk, origineel en uitnodigend jouw verhaal ook mag zijn, het oog wil ook wat en daarom kun je eenvoudigweg niet zonder een goede profielfoto. Net zoals je goed hebt nagedacht over jouw verhaal, zo is het ook aan te raden om goed na te denken over welke foto jij op jouw datingprofiel wil plaatsen. Hier zijn een aantal tips voor die we je zeker niet willen onthouden.

Gezicht

Op een goede profielfoto is jouw gezicht duidelijk zichtbaar. Degenen die jouw profiel bekijken willen gewoon weten hoe je eruit ziet. Een foto waarop jouw gezicht niet of niet goed zichtbaar is zal ervoor zorgen dat mensen gauw afhaken, zelfs vaak zonder jouw verhaal te lezen.

Laat zien wat je graag doet of waar jij van houdt

Uiteraard zonder het eerste punt uit het oog te verliezen is een goede profielfoto er eentje waarop jij staat terwijl je bezig bent met iets wat je graag doet. Dit kan een hobby zijn, maar ook bijvoorbeeld een bijzondere (sport)prestatie die je hebt geleverd en waar jij trots op bent. Ook een foto van jou met bijvoorbeeld jouw huisdier kan een geschikte profielfoto zijn. Een huisdier kan misschien afschrikken, maar aan de andere kant zit je wellicht ook niet te wachten op een date die niets met jouw huisdier heeft.

Lachen mag

Kijk eens naar de pasfoto op jouw legitimatiebewijs. Een foto zonder uitstraling die alleen maar laat zien wie je bent, maar totaal niets zegt over wie je echt bent. Een lach maakt mensen blij en een spontane lach nodigt uit. Gebruik deze wetenschap bij jouw keuze voor een goede profielfoto. Zorg er wel voor dat het geen gemaakte “tandpasta-smile” is, want de bezoekers van jouw profiel houden van spontaan en zeker niet van nep en gemaakt.